Din guide til bedste Golfbag 2024

billigst

Er du nybegynder eller langt fra en hyppig golfspiller, så er Big Max Heavin-modellen en fin start.

Det er en bærebag med to stropper, som ligeledes kan bruges på en vogn. Den eneste begrænsning i forhold til en vognbag er pladsmulighederne – som sjældent presser på, når man først går i gang.

Til gengæld er det en bærebag, som også kan bruges i vintermånederne, hvor trolleys ofte er forbudt på banerne.

Big Max Heaven 7 har et ergonomisk design og en inddeler I fire dele, så man kan organisere sine køller. Den vejer kun 1,6 kg og kan fås i sort/rød eller blå/orange.

bedst til prisen

Wilson Staff I-LOCK III er en god middelvare til dem, der er på udkig efter en vognbag med tilstrækkelige rum, lommer og funktioner. Med topstykket er der styr på dine køller, og der er med garanti nogle gode sæsoner i en Wilson Staff-bag.

Det er langt fra den dyreste vognbag, men der er masser af kvalitet i syninger og håndværket bag Wilson Staffs bags. Behandler du den godt, går der mange år, før du skal udskifte din bag. Det kan dertil anbefales at købe en billig bærebag til vintermånederne.

blær

Et af golfsportens største synonymer med eksklusivitet er Titleist. 

Med en vognbag fra et af verdens største og mest foretrukne golfmærker er du sikret kvalitet og æstetik i højklasse.

Med en Premium StaDry-vognbag er du sikker på at have valgt fra højeste hylde. Den klarer sig rigtig fint i al vind og vejr, mens de rene linjer giver en fremragende, æstetisk fornemmelse.

Har du pengene, bør du aldrig tøve med at vælge en Titleist-bag. Det er en favorit blandt verdens bedste spillere.

Se andre muligheder her

Viser 1–75 af 501 resultater

En god golfbag er en af de ting, som en ihærdig golfspiller ikke kan undvære. Det er typisk en trofast ven gennem mange sæsoner, og derfor er det vigtigt at vælge rigtigt, når man anskaffer sig en golf bag. Det er heller ikke en ting, som man skal købe alt for billigt. Især for golfbags er der nemlig stor sammenhæng mellem pris, kvalitet og den tid, som tasken holder.

Der er forskellige bags – altså golftasker – som passer til forskellige formål. Det handler nemlig ikke ‘bare’ om at fylde sit grej i en taske og tage afsted. Gennem flere sæsoner er der nemlig mange timer, hvor man enten slæber, skubber eller trækker en golfbag rundt på adskillige kilometer.

Vælg den rette golfbag til formålet

Man skelner typisk mellem vognbags, bærebags og tourbags. Vognbags er de mest hyppige og bruges af almindelige golfspillere til en vogn, som enten trækkes eller skubbes. Der er plads til det allermest essentielle og de 14 køller, som er tilladt. Den er forholdsvis let og kræver ikke ret mange kræfter at få rundt på banen.

Leder man efter masser af plads, så skal man overveje en tourbag. Navnet kommer selvfølgelig fra de professionelle tours, hvor verdens bedste golfspillere fylder deres bags med alt fra mad til adskillige rene håndklæder og andet, der kan betyde små forbedringer og potentielt en bedre pengepræmie, når ugen er ovre.

Det er også i den slags bags, at man typisk finder store kølerum og gode muligheder for at opbevare træningsudstyr, som man muligvis ikke vil tage ud af sin taske fra tid til anden. Det kræver dog ofte, at man har en god og stabil golfvogn til at skubbe. Almindelige trolleys, som man trækker efter sig, kan nemlig blive hårde i længden, hvis man har en tourbag.

golfbag

I og med størrelsen og kvaliteten højnes ved en tourbag, står de også som den dyreste mulighed, når øjnene falder på proshoppens hylder.

Til sidst er der bærebags – eller standbags – som bæres rundt på banen. Mens bærebags og standbags har én sele, så har bærebags to seler, så vægten fordeles ligeligt over ryggen og ikke belaster for meget gennem en runde.

Bærebags holder typisk i færre sæsoner end vognbags og tourbags, da de løftes, bæres, sættes og hives gennem al muligt slags træer og rough. På grund af funktionen med typisk at bære rundt på den og dermed have kilo på ryggen, handler det især om at finde den rette.

Seler kan være forskellige, og du skal være opmærksom på, hvordan de sidder på dig, da der kommer til at være mange timer med tasken på ryggen. Derudover er det vigtigt at kigge på vægten. Nok kan en bag virke nem og let i proshoppen, men der kommer alt fra jern til bolde i senere. Til den tid betyder det en hel del, om de sidste 500 gram er skåret af, fordi du valgte den rette bærebag i første omgang.

En god bærebag kan måske holde mellem tre og fire år, hvis man spiller hyppigt, mens bags til en golfvogn eller trolley sagtens kan bruges i et årti, hvis kvaliteten er i top, og man behandler sin golftaske ordentligt.

Kig efter golfbags på tilbud

En god mulighed for at få en billig golfbag på tilbud er at kigge på sidste sæsons modeller. Producenterne skifter nemlig deres modeller ud med jævne mellemrum og kommer med forbedringer, hvilket betyder, at der er golfbags på markedet, som er uddateret i forhold til det aktuelle katalog.

Det ændrer dog ikke på kvaliteten, hvis der står Ping, Callaway, Titleist, Wilson, Cleveland eller Taylormade på siden. De er alle en god indikator for, at der er brugt godt materiale, og der er flere år i tasken.

Har en stor tourbag stået i en proshop i et par, er der godt mulighed for at få fingrene i et godt tilbud på en bag af god kvalitet, som du kan bruge i op mod 10 år med den rette behandling.

Selvom en golfbag er et par år gammel, bør du ikke bekymre dig om, at der er andre og nyere modeller. Når det kommer til golfbags, handler nye modeller typisk om designet, farver og det æstetiske. Det går mange golfspillere også op i. Men det er sjældent, at selve funktionaliteten, kvaliteten og opbygningen af en golftaske ændrer sig markant fra år til år.

Dermed er det faktisk en af de primære indkøb, hvor det giver rigtig god mening at kigge efter tidligere års modeller og spare nogle hundrede kroner. De kan passende gå til en opgradering på udstyrssiden, hvor udviklingen reelt viser sin indflydelse fra år til år.