Din guide til bedste Golfrejser 2024

Golfrejser giver gode muligheder for at opleve nye slags baner og golfoplevelser end sin hjemmebane, som uge for uge lægger fairways til dine slag.

Der er store oplevelser at finde både inden for, tæt på og langt fra Danmarks grænser. Alt fra danske baner til Sverige, Spanien og Tyrkiet er populære steder til at tage på golfophold. Her skal man gøre op med sig selv, om man er på jagt efter varme, European Tour-baner eller bare godt selskab og masser af runder.

Danmark og Sverige har golfbaner, som ligger på toppen af flere lister over europæiske baner. Derfor behøver man ikke rejse langt efter veludtænkte golfbaner, hvor verdensstjernerne har sat deres spikes.

Fascineres du af historien, så er Skotland et fantastisk sted at kigge i retningen af. Her er historiske baner som Carnoustie, St. Andrews og mange flere. Derudover har de en lang række baner med flere hundrede år bag sig, som du måske ikke har hørt om før. Men de er alligevel værd at besøge.

Billige golfrejser i syden

Golfspillere kigger især i retningen af Spanien og Tyrkiet, når turen går til udlandet på jagt efter golfbaner og godt vejr. Det er ligeledes i de lande, at de billige golfrejser kan findes.

Golfophold i lande bookes ofte gennem rejsebureauer, der er specialiserede i sportsgrenen. Der er flere af dem, og de har fingeren på pulsen i forhold til, hvilke baner er værd at besøge i de forskellige områder, og hvordan man skal bo for at strikke en god rejse sammen.

Det kan ofte betale sig at tage fat i et bureau, da de kan finde de rette tilbud og har nemmere adgang til at booke grupper inde på banerne, end hvis du selv sætter dig med planlægningen. Der er penge at spare, hvis man selv kaster sig ud i det, men det er også et spørgsmål om, hvor lang tid man er villig til at bruge på det.

Overvej golfophold i Danmark

En billigere mulighed er at tage på golfophold i Danmark, hvor der er masser af baner med overnatningsmuligheder og flere spillemuligheder.

En tur på de danske golfbaner gør det desuden mere oplagt at planlægge det hele. Her begynder man først at spare gode penge og kan nemt strikke en god tur sammen.

I. Kig efter anlæg med overnatning

Mange baner har golflejligheder eller andre muligheder for at overnatte på selve anlægget. Overvej den mulighed, før I sætter kursen ud i det danske landskab. Der er masser af tid at spare ved at bo på banen, og det giver gode muligheder for at lægge lidt træning ind mellem oplevelserne ude på hullerne. Når du har mindre transport tid, betyder det logisk nok mere tid til

golf, mad og hygge. Så det er en vigtig overvejelse, før du planlægger turen. Vil I spille golf eller køre bil?

Men det er trods alt ikke altid, at de gode baner har overnatning som mulighed. Derfor kigger mange på hotel eller lignende. Men det er måske ikke hotel, der er den perfekte løsning.

II. Vær kreativ, når du kigger efter overnatning

Det er rigtig fint at tjekke diverse sider med hotelsammenligninger. Men før du gør det og ringer ud til moteller, hoteller eller vandrehjem – så overvej noget andet. AirBnb vokser støt i Danmark, og der er gode muligheder for at bo tæt på anlæggene og spare penge på én samme tid. Som en større gruppe giver det også mening at leje et hus, så det sociale kommer i forreste række.

Mange baner ligger nemlig langt væk fra byerne. Det er logisk, siden golfbaner fylder en del. Men de små landsbyer og nærtliggende beboere bruger tit AirBnb til at leje deres huse ud til golfspillere. Det bliver mere og mere populært i golfverden, og det har naboerne til golfklubberne opdaget. Er du heldig, kan I bo så tæt på anlægget, at det svarer til at bo på selve banen. Det giver igen mulighed for at presse lidt træning eller en putterkonkurrence ind efter dagens runde(r).

III. Vær opmærksom på sløjfer – og P&P

Du kan spare køretid – som er spildtid – ved at gå efter klubber, der har flere sløjfer. På den måde kan I opleve mere golf på samme tid, der lægges i turen. Flere baner har efterhånden én eller to ekstra sløjfer, så de 18 huller kan kombineres på samme anlæg. Her giver det også mening at kigge på greenfee-prisen. Hvis du betaler greenfee per dag – og ikke per runde – så er der gode penge at spare ved at besøge en bane med flere sløjfer.

Tjek også, om klubben har en par 3- eller pay&play-bane. Det er ikke altid den bedste oplevelse, men hvis du undersøger, om pågældende lille bane er noget værd, kan du presse en god oplevelse mere ind i jeres tur. Nyere par 3-baner og P&P-baner er ret gode og giver et andet indtryk end den store bane i klubben. Du bliver også skarpere på de korte jern, hvilket er en stor fordel for dit spil under golfopholdet. Derfor skal I ikke afvise de små baner med det samme. Tjek op på dem, og overvej, om de kunne erstatte den store omkostning, som en ekstra gang greenfee og mere køretid mellem banerne reelt giver jer.

IV. Tjek mulighederne for mad i klubben

De fleste klubber har en restaurant eller en café. Men lav ikke fejlen med at gå ud fra, at alle klubber har et sted at spise. Mindre klubber har udelukkende et køkken til medlemmerne, som bruges ved turneringer eller klubber i klubben. Det giver ikke den bedste oplevelse, hvis I har flere runder på samme anlæg. Alternativet er at køre efter mad ved at kigge på lokale restauranter. Men det betyder også, at I for det første skal bruge tid på at få det på plads i planlægningen. Det kræver også, at I kører mere på selve turen, hvilket man helst vil undgå. Så hvis du finder en fed golfbane – men uden restaurant – så overvej én ekstra gang, om det skal være den.

I kan også tage en madpakke med ud på banen. Men det er der forskellige meninger om, hvor lækkert det er, når man endelig er på golftur.

V. Overvej flere runder om dagen

Den her er lidt logisk. Men rigtig mange golfspillere spiller kun én runde om dagen på et golfophold. Men sandheden er, at de fleste kan holde til flere golfrunder på én dag. Også selvom I ikke er helt unge mere. Det er også derfor, at vi anbefaler at overveje golfklubber med flere sløjfer og baner, så der reelt kan nåes flere runder på en dag uden at komme alt for tæt på solnedgangen. Men de flestes bekymringer omkring to eller to og en halv runder på en dag er fysikken. Men det er altså ikke noget problem. Giv det en tanke eller to, og læg så meget golf som muligt ind i jeres program.

Det handler om at indrette golfrunden efter, hvor meget golf I skal ud på i løbet af dagen. Se, om I kan få en golfbil med ud for at lette presset på kroppen og dermed skabe energi til flere runder på én dag. Hvis nogle af jer går med bærebag, så nap en vogn i løbet af dagen. I kan også overveje at nappe en frokost, når I turner, så presset ikke er så intenst gennem selve runden.

Alternativt kan I spille én runde efterfulgt af ni huller. Det giver også godt på golfbundlinjen.